Hent vores app her »   Få mere gennemslagskraft og indflydelse – download vores app i App Store og planlæg din adfærd  Få mere gennemslagskraft og indflydelse – download vores app i Google Play og planlæg din adfærd     

​Book din plads på et af voreS næste kurSER

Lad jagten begynde og få større gennemslagskraft

Vi vil gerne opfordre dig til at gå på jagt – på fyldord der slører dit budskab, skaber forvirring, svækker din gennemslagskraft, gør det unødigt besværligt for dig at opnå indflydelse og i sidste ende måske også skaber irritation og skader de ellers gode relationer.​

Fyldord fylder kun

Fyldord er ord, som kan udelades fra dit budskab, uden at betydningen ændres. Og de bruges flittigt. Næste gang du taler eller skriver, lyt eller kig da efter hvor mange ord du kan slette, uden at din pointe går tabt. Men pas på! Statistikken er ikke nødvendigvis behagelig læsning, da du kan erfare et resultat, der minder om et ”misbrug”. Her er eksempler på meget udbredte fyldord – alt med rødt kan (faktisk!) undlades:

”Jeg vil måske foreslå, at vi gør det på en anden måde.”

”Jeg får nok brug for din hjælp.”

1, 2, mange

Fyldord forekommer også i grupper, hvor det er vendinger eller næsten hele sætninger, der kan luges ud uden yderligere konsekvens end, at dit budskab står mere klart:

”Jeg bliver bare nødt til at sige, at jeg er uenig.”

Jeg tænker, at det er mest hensigtsmæssigt, hvis du gennemgår det igen.”

Fyldord forlænger vejen til målet

Kommer du af med fyldordene, bliver du mere tydelig i din kommunikation. Og vejen til dit mål bliver dermed kortere, for det vil være lettere for andre at forstå, hvad det er, at du vil opnå. Og det er i øvrigt den første forudsætning for, at du kan komme af med fyldordene: At du ved, hvad du vil (sige).

Fyldord forringer relationen

Undlader du fyldordene, får du også bedre relationer med dine medarbejdere, kolleger, samarbejdspartnere, kunder mfl. Du kan således undgå de ærgerlige situationer baseret på skuffede forventninger, hvor du mener, at du har bedt om noget, men ikke får det, fordi det ikke er gået op for den anden, hvad du bad om – eller at du bad om det.

Det vil være godt, hvis du leverer det ​omkring kl. 12 på fredag – her har jeg i hvert fald brug for dit input.”

For at fjerne fyldord

Første trin til at komme af med fyldord er at blive bevidst om dem. Det kan imidlertid være svært at høre sine egne fyldord. En god idé er derfor at bede en kollega om hjælp i din (klap)jagt på dem. I kan eksempelvis aftale, at kollegaen skal lytte ekstra opmærksomt til dig på et møde og efterfølgende fortælle dig, hvad der er dine hyppigste fyldord. Så kan du selv overtage jagten derfra.

Kollegaen kan også forblive involveret og for eksempel føre en statistik eller rømme sig hver gang, at du bruger et fyldord, som allerede er identificeret som en dårlig vane hos dig. Det vil helt sikkert skærpe din bevidsthed om fyldordet og give dig endnu et incitament til at fjerne det fra din sprogbrug, idet du udover bedre resultater og relationer også får ro.

God jagt.

​Citat fra deltager på Power2Influence i marts 2015

”Kursets fokus på øvelser er eminent, og den megen feedback gør, at jeg med dette kursus har rykket mig og har mere gennemslagskraft”